Forberedelser – en liten oppdatering

Etter snart en uke i Las Palmas begynner mye å falle på plass.  På tirsdag var båten på slipp og jeg fikk stoffet, skiftet anoder og fikset litt her og der.  Det var et tegn på at båten hadde ligget stille en stund når det spratt levende fisk ut av skroggjennomføringer. Det som jeg hadde beregnet skulle ta ett døgn tok to, men jeg var innstilt på litt «spansk slakk» så det var ingen grunn til å stresse.

Ellers var det interessant å se noen av reparasjonsprosjektene på slippen.  Det stod blant annet to Gran Soleil 46 ved siden av hverandre, en fra Sandefjord, hvor begge var uten kjøl og ror og med delaminering i kjølinnfestingene.  Vet ikke hvorfor, men konstruksjonen virker ikke overbevisende. De har også erfaring med store Beneteau båter her nede som har glassfiber rorstokk.  Sterk nok inntil den får en smell, men da kan den sprekke og begynne å delaminere uten at de ombord er klar over det.  Med løsthengende ror kan det fort bli en overraskelse.  Må si jeg klappet vår solide dame etter en runde på den slippen. 🙂

Ikke noe hyggelig syn

Fikk sjekket «centerboarded» skikkelig.
Mer solide saker

Det gror godt i syden så det ble litt å pusle med.

Vel tilbake ved bryggen var det bare å starte på listen med gjøremål og jobbe seg nedover.  Heldigvis har jeg lagt inn god tid. På torsdag hadde jeg en foreløpig sikkerhetssjekk.  Jeg sier foreløpig fordi jeg var ikke helt ferdig, men ARC teamet ønsket en første runde.  Som ventet ble det en liten mangellapp, men generelt var de storfornøyd med båt og utstyr.  Nå er alle punktene på plass så når mannskapet kommer med de siste linene og vestene er vi klare for godkjenning.

Iridiumtelefonen har skapt mye hodebry.  Kombinasjonen av at jeg ikke har noen er faring med en slik enhet, at SIM kortet ikke virket når jeg fikk det og at den eksterne antennen var kortsluttet gjorde at jeg har brukt tid på å sortere ut det hele.  I tillegg hevdet leverandøren at de har opprettet en epost til meg som jeg aldri fikk til å virke.   Da jeg reiste hjem i august trodde jeg alt var i orden, men det var da jeg kom ned igjen virket den ikke.  Godt jeg ikke har så mye hår igjen å rive ut.  Til slutt fikk jeg hjelp av Mike som er en skikkelig bohem og seiler.  Nå har jeg kontroll, men det forsvant 500 minutter fra kontantkortet mitt som ingen kan fortelle hvor ble av trodde jeg.  Da leverandøren hevdet at 500 minutter rapportert fra Iridium var det samme som 1000 minutter på Iridium GO tenkte jeg at det er mulig de tror på Julenissen, men det gjør ikke jeg.  Men så sendte jeg en mail til nettverksselskapet og de hevdet det samme så nå har jeg slått meg til ro med det.  Uansett har vi nok til det vi trenger.

Det er party her omtrent hver kveld, men i går slo Rolnautic, den største slippen og båtutstyrsforretningen, på stortrommen med rockekonsert, drinker og tapas. Veldig bra band som traff sitt godt voksne publikum godt og skapte høy stemning. Rolnautic er definitivt de som tjener mest på ARC gjengen her nede så det er hyggelig av dem å gjøre noe til gjengjeld.

Generelt er det veldig hyggelig stemning på bryggene, i butikkene og på de lokale barene.  Seilere snakker sammen og inkluderer så en ensom skipper blir tatt godt vare på.  De som jobber i ARC teamet er også positive og hyggelige.

I morgen kommer mannskapet og da blir det proviantering, montering av seil og de hundre siste små forberedelsene før vi legger ut. Værmeldingen har vekslet litt og en stund har det sett ut til at vi starter i motvind, men pr i dag virker det som om lavtrykket trekker seg vekk før vi starter.  Det blir sikkert bra uansett.