Las Palmas

Så la vi ut på siste leggen i denne omgang.  Ca. 290 NM med vinden skrå akter.  Vi gjorde en provisorisk reparasjon på storseilet for vi var redde for at det ble for liten kraft uten dette, men vi startet på bare genoa i ca 10 mSek NØ.  Under slike forhold går det opp mot 7 knop på bare forseil.

Vinden dabbet litt av ut på dagen så da dro vi opp storseilet, men tok det ned om natten for vi var redde for at det skulle ble mer ødelagt.  Vi holdt uansett god fart. Det ble dårlig vind og mye plask helt på slutten, men vi gjorde allikevel turen på godt under 2 døgn.

Fikk en fin plass, men har problemer med moringen så i skrivende stund henger vi på naboen, men det ordner seg sikkert etter siestaen.  🙂

Kjørte innom å toppet opp med diesel siden vi regner med kø der når vi kommer tilbake i november.  Fikk også bestilt løft på land i november for bytting av anoder og sjekk.  Generelt er dette en av de best utstyrte havnene jeg noen gang har sett så her kan vi nok få ordnet det meste på ønskelisten vår.

Dette gikk fortere enn jeg hadde trodd så vi har god tid til å ordne det meste før vi stikker nordover.  Men vi har blitt advart at det kan lønne seg for her blir det fort utsettelser så det er greit å ha litt ekstra tid.

Det var slutten på det som var første periode i min plan.  Neste periode kommer i november, men det kan være det blir litt oppdateringer og ikke minst noen ettertanker i mellomtiden.