Roligere tider

Så ble det roligere. Første døgnet etter kulingen hadde vi helt perfekt seiling. Ca 14-18 knop vind på slør som gir strålende fart og lite bevegelser. Men nå er vi inne i et stillebelte og vi går for motor uten seil.

Da vi ryddet og fikset på dekket etter den siste kulingen oppdaget vi at sjøen hadde vasket en doradeventil overbord. Men mye mer eksotisk var at vi fant en blekksprut oppe på cabintaket, presset inn under fall-linene som går der. Blekkspruter kan som kjent ikke fly så denne har blitt vasket opp dit av en sjø. Har opplevd en del flyvefisk, men blekksprut er første gang.

Etter at det ble roligere er det lettere å lage mat og i går ble det skikkelig middag med kjøtt i fløtesaus, ovnsstekte grønnsaker i hvit saus med ris til. Det var en kjempeporsjon som ble borte på et blunk.

Slik det ser ut nå er det håp om en øl på puben før den stenger på lørdag, men det er fremdeles en del som skal forseres. Særlig tidevann. Vinden skal komme tilbake fra N og NW i løpet av onsdagen i sånn passe styrke så det er bare å håpe at den holder seg mest mulig vest for nord. Det finner vi ut om noen timer.