Soufriere og Bequia

Rodney Bay var en fin havn og det ble koselige dager med mannskapet, deres familie og andre ARC seilere. Men etter en drøy uke var det deilig når Morten kom og han ville ut så fort som mulig. Det blir alltid et element av «brakkesyke» når vi ligger lenge i samme havn.

Vi seilte ut og ned til Soufriere. Dette er en genuin karibisk by og jeg tror ikke vi så noen andre hvite der. Her kommer de midtfjords og møter deg og henger på og det er umulig og unngå å kjøpe tjenester og det er vanskelig å unngå og havne i en leid bøye. Men med litt vennlig prutting gikk det fint selv om selvfølgelig betalte for mye. Som de sier om EC dollaren her; «EC coming, EC goes». Det gjelder å se litt stort på det.

Etter å ha foret noen smågutter med kjeks og aprikoser senket freden seg og vi tok jolle med diger wire og hengelås inn til byen. Her gjaldt det å takke høflig nei til han som insisterte på å passe på jollen vår og låse godt. Dette er en genuin karibisk by. Menneskene er veldig vennlig og hyggelige og vi vandret en del rundt. Gikk også opp til et hotell og fant en restaurant som vi skal ta med våre kjære til når de kommer i romjulen.

Dagen etter ventet vi til nesten midnatt før vi la ut med kurs for Bequia. Det var en nydelig fullmåne og vi seilte rolig nedover på bare genoa. Planen var å komme frem etter at det lysnet og det gikk greit. Deilig med rolig nattseilas selv om vi fikk besøk av noen regnvær på veien.

Bequia er et nydelig sted med hvite strender og masse restauranter. Her er det mange båter og turister, men allikevel genuint med mye små boder enkle lokaler. I dag var vi ute på Devils Table og snorklet.

Her blir det Jul.