Avgang ARC

Da er maten stuet, tankene fylt og vi er klare til avgang. En ting er sikkert. Vi kommer ikke til å sulte på veien.

Nå er det på tide å riste av seg en brakkesyken som er uunngåelig når man ligger for lenge i samme havn, og komme seg ut. Las Palmas er en veldig hyggelig by og helt strålende hvis en som oss skal utstyre båten for langtur.  Her finnes alt og i store mengder.  Fordel med stor by.

Frukt og grønnsaker må stues luftig

I dag seiler vi av sted og det skal bli deilig.  Været ser strålende ut. Det gir ingen garanti for hvordan overfarten blir, men alt tyder på at det blir en rolig start.  Så for vi ta det som kommer deretter. Værsystemene tyder på at det vil lønne seg å gå rett sydover en stund for å få noe mer vind så det er planen i øyeblikket.

I går var det et flott fyrverkeri som markerte avslutningen på et veldig proft og velorganisert system fra arrangørenes side.  Vil sende litt meldinger til Monica som kan oppdatere bloggen underveis.  Det blir uten bilder for slikt passer ikke med Iridium.  Den har kapasitet som et gammelt modem vi ringte fra på 90-tallet for de som har opplevd slikt.

Nå blir det stjernehimmel, sol, vind og sjø som gjelder med masse tid til å filosofere, lese og bare ta livet med ro, mens Fryd styrer seg selv.  «R-en» i ARC står for Rally, men her blir det hyggetur med spinnaker nede om natten og konservativ seiling, så ikke forvent noen plassering å være stolt av.