Brighton og Dover

I Lymington var det både seilmaker og Volvo Penta delelager så jeg benyttet sjansen til litt fiksing. Jeg fikk kjøpt nytt storseilskjøte og ny line til rullegenoaen med nye blokker langs rekken så nå glir den som smør. I tillegg fikk jeg inspirasjon til å gå løs på prosjekt girhåndtak som plutselig gjorde at jeg mistet kontroll på motoren ved tillegging på Flores. Delelageret hadde hele mekanismen og et nytt nydelig rustfritt stålhåndtak. Da jeg ble alene kastet jeg meg over dette så da Jørn og Arild ankom senere på dagen lurte de nok på om det ble noen tur slik båten så ut. Men noen timer senere var alt på stell igjen og mekanismen til girhendelen skiftet.

Dagen etter la vi ut grytidlig på lavvann mot Brighton. Gikk på insiden av Isle og Wight i stille vær med en strålende medstrøm som holdt seg som planlagt hele veien opp til Brighton. Der gikk vi en lang tur inn til byen og jeg tok en masse bilder, men jeg hadde glemt å sette inn minnekortet så det var ganske bortkastet. Det ble derfor bare noen trøtte marinabilder jeg tok med telefonen.

Dårlig med bilder, men fin marina

Dagen etter hadde vi igjen en tidlig start og denne gang til Dover. Vi var heldige og fikk plass i «Tidal Harbour Marina». Her er vi eneste gjestebåt. Fordelen er at vi er utenfor «locken» så i morgen kan vi reise når det passer oss uavhengig av tidevannet. Da skal vi over kanalen mot Calais og videre oppover kysten mot Zeebrugge. Det blir ikke riktig så tidlig i morgen, igjen pga tidevannet, så da rekker vi frokost før vi legger ut for en gangs skyld.

Her ligger vi i Tidal Harbour Marina, Dover

Vi var en spasertur inn i byen og opp til borgen. Da Monica og jeg var her for 2 år siden hadde vi med oss Dennis. Vaktene satt ikke noen særlig pris på hunder der oppe så jeg tenkte at denne gangen var det håp om å komme inn å se. Men det viste seg at vi var for sent ute, men den så jo fin ut nedenfra denne gangen også. En fin trimmetur opp er det uansett.