BVI – Tortola

Seilte i en frisk medvind ned til Tortola og Road Town som er hovedstaden på BVI. Her er det brygger til store cruiseskip, men selve byen er ikke stor. Årsaken til at vi reiste hit var blant annet for å kjøpe mat. Her er det et stort supermarked noe det ikke er mange av i området.

Selve bukten bar fremdeles preg av Irma i 2017. Det må ha vært et katastrofalt syn her etter at den var ferdig med sine herjinger. Fremdeles var det også her masse båtvrak, men også mange båter som var i ferd med å bli bygget opp igjen. Havnen er en stor charterhavn med masse båter for utleie, men også mange som helt klart ikke var brukbare.

Synes det er rart at slike båter som den over ligger fremdeles ved en marina etter 1,5 år. Det må være en grunn til at de ikke flyttes. Kanskje det er jus.

Merkelig at de ikke fjerner restene av denne masten. Det var selvfølgelig ingen strøm på brygga.

Samtidig er byen en typisk karibisk by som er en blanding av nytt ganske kjedelig og gammelt med fine farger.

Slitent, men en vakker fargeharmoni

Overgangen fra BVI til USVI er ikke uproblematisk. USVI har amerikanske regler for visa og ESTA. Det fungerer slik at hvis man ikke har visa, kun ESTA, må en først reise inn i amerikansk sone med offentlig transport. Erling og Øyvind må ha en slik løsning. Vår plan var i seile til Sopers Hole og sende dem med ferge til neste øy som er amerikansk og heter St. John. Selv på internett ser dett korrekt ut, men det er visst feil. Fergeleiet er ødelagt og ruten nedlagt. De må derfor ta ferge til øya bortenfor som er St. Thomas og tilbake til St. John. Imens skal Ketil og jeg seile båten etter. Alt dette skjer i morgen. Vi krysser fingrene og håper det beste.