De første dagene til havs

Etter snart fire dager til sjøs begynner vi å komme inn i rytmen. Alt fungerer bra bortsett fra watermakeren og den skulle vi gjerne hatt. Den virket strålende før vi dro, men med en gang vi kom ut bestemte den seg for å slutte med det. Vi jobber med den og har god kontakt med en servicetekniker i Spania, men inntil den er i gang igjen er det streng vannrasjonering. Det er ingen krise for vi har nok drikkevann, men det blir saltvannsdusj og litt mer smalhans.

Båten liker seg veldig godt under disse forholdene. Vi har mellom 7 og 15 msek nordøst og med kjølen oppe går den som et tog og nesten uten giring i sjøene. Selv med 2-4 m bølger er det rolig og behagelig ombord.

Når forholdene tillater det seiler vi spinnaker på dagtid, men tar den alltid ned før det mørkner.  Vi forsøker å unngå enhver form for seiltrim om natten. I skrivende stund er det mørkt og vi seiler med et rev i storseilet og genoa spridd til lo. I den vekslende vinden gir det oss rundt 6,5 knop, men det blir rolige forhold ombord og mannskapet får sove. Allikevel har vi hittil seilt med nesten 7 knop i gjennomsnitt.

Det er jo ikke avgjørende hvordan vi gjør det i «rallyet», sier vi i vertfall til oss selv, men det blir til at vi sjekker resultatene vi får daglig.  Vi gjør det bra i øyeblikket selv om vi har havnet i en veldig tøff gruppe.  Vet ikke hvordan ARC regner handikap, men de mener f.eks at Fryd skal seile like fort som First 47,7 og fortere enn Hanse 53,5 så det virker på oss som at de har stor respekt for Ovni.  Kanskje det er fordi grunnleggeren av racet, Jimmy Cornell, seilte en slik i mange år.

Skipperen har ikke kommet i gang med brødbakingen enda, men nå er det snart slutt på kjøpebrødet. Til middag går det nå i det kortlivede som er kylling og kjøttdeig. Siden venter okse og svinekjøtt. Vi har beregnet ferskt kjøtt for 10 dager. Etter dette må vi finne frem boksåpneren. Grønnsakene vi kjøpte på markedet viste seg å være både dårlige og dyre så vi har kastet endel.  Kunne like gjerne kjøpt dem på supermarkedet.

I går hadde vi vår første runde med Toro vafler og det smakte strålende.  Som sagt, vi lider ingen nød her på havet.