Det ikke størrelsen det kommer an på

Noen hevder at ARC ikke er hva det var for nå er det så mange store båter med.  Dette kom jeg til å tenke på i forrige uke da jeg satt på det lokale vannhullet Sailors Pub sammen med Bjørn som jeg har møtt her nede.  Han har seilt jorden rundt og tre ganger over Atlanteren, for det meste alene.

Så kom Michael og Mike og satt seg ned ved bordet vårt.  Michael har seilt alle eller de fleste ARCer siden starten og Mike har seilt 15 ganger over til Kariben og tilbake siden 2002 alene.  Så kommer et tysk ektepar som også har seilt en haug ganger over havet.

Vi har en veldig hyggelig kveld og diskuterer sjø, vind, seiling og alt annet som har med havseiling å gjøre.  Men så var det dette med båtstørrelser da.  Mike seiler en 28 foter, Bjørn en 32 foter, Michael en Oyster 82 og det tyske ekteparet en nydelig gammel ketch på 75 fot.  Men her er det ikke størrelsen det kommer an på.  Ingen bryr seg om det for alle vet at reglen «big boat big problems – small boat small problems» hvis noe skjer, og det gjør det jo til stadighet.  Det er definitivt ikke størrelsen det kommer an på.  Noen vil hevde, heller det motsatte.

Mike er også en meget erfaren software utvikler som har skrevet programmer for Iridium og mye annet.  Han jobbet i Silicon Valley på 70- 80-tallet blant annet i DEC så det brakte frem minner fra Norsk Data tiden. Han hjalp meg å se over installasjonen av vår Iridium telefon og solgte meg samtidig et USB basert navigasjonsprogram Nimble Navstick som han har utviklet selv.  Det er PC basert og kan importere GRIB filer (værdata) inn i programmet og simulere kurs, retning o.l. ut fra båtens posisjon.  Veldig kult.  På bildet er Mike og jeg ved et bord i Sailors Pub hvor han lærer meg programmet.  Man skal ikke skue hunden på håret. Spesielt ikke her nede.