Dominica

Vi seilte over til Dominica i en strålende slør fremdeles med noen regnbyger, men ikke så ille som opp til Martinique. Uansett, fort gikk det, ofte i over 8 knop. Vi bestemte oss for å seile direkte opp til Prince Rupert Bay på nordvestsiden og bruke tid der.

Dominica er kjent for å være en av øyene med dårlig sikkerthet. Det står advarsel i kartene om tyveri og innbrudd, men nå har dette blitt tatt tak i og et selskap som heter PAYS er startet. De har lagt ut bøyer og holder vakt.

Vi tok en slik bøye også for å støtte dem. Det sies at Dominica er den eneste øya Columbus ville kjent igjen, for her har det ikke vært store forandringene. Øya ble hardt rammet av orkanene i 2017 og det var masse som ikke var ryddet.

Ikke alle barene var åpnet igjen
Dette er ikke en båtslipp
Innseilingen til Indian River var ikke den flotteste

Vi leide en av PAYS gutta til å ta oss opp Indian River. Dette er et sted Columbus dro opp visstnok på hans første tur til Karibien. Innseilingen var preget av orkanminner, men oppover var det veldig flott.

Guide og roer
En litt morsk krabbe
Stilig sted
orkansikker forankring
Termitt-tue

Da vi kom inn i bunnen skulle guiden ha oss med til en kamerat med en bar et stykke innover. På veien gikk vi fobi en farm som dyrket alt mulig av frukt.

De fleste palmene bar minner om orkanene 2017
Baren var av det eksotiske slaget. Her gikk det i hjemmelaget rompunsj og hjemmelaget juice, men det smakte godt og ingen ble syke.

Etterpå gikk vi tur opp til toppen av festningen på odden som ligger på fjellet West Carbit.

Alltid flott utsikt fra et fort

Det viste seg at Immigration Office var leiligheten nede til venstre. Tror ikke annen etasje var i bruk.

Siden det var søndag ble det arrangert grillparty. Der gikk vi selvfølgelig.


Den luen til venstre må komme fra en norsk seiler. Litt varm kanskje, men han gikk med den hele dagen.

Så var det videre til Guadeloupe.