English Harbour – Antigua

Etter å ha ligget alene på et rev ved Guadeloupe var overgangen stor da vi seilte inn til English Harbour på Antigua. Sist jeg var her i 2001 var denne havnen stille og fredelig, men mye var forandret siden den gang.

Vi la oss først på anker i utkanten av bukten. Her er det vakkert med fin strand og strandbar så det var noe for enhver smak. Sømmene på UV duken til genoaseilet hadde råtnet så det ble tatt av og levert til reparasjon.

English Harbour slik den også kan fremstå
Kjekt sted
Pen utsikt

Det var en masse digre seilbåter både i English Harbour og i Falmouth. Den over var definitivt en av de smekre. Ikke mange som har det forholdet mellom skroghøyde og rigg, og særlig ikke for en ketch.

Når du ligger på anker er restauranter hvor du kan binde jolla nesten direkte til bordet veldig praktisk
I den klassen er det visst viktig å bruke lys om natten

Vi ble liggende her i to dager før vi flyttet oss inn til Nelson Dockyard og ble landfaste for første gang siden Rodney Bay.

Gjett hvem som hadde den minste båten 🙂

Det var også innkomst for Atlantic Challenge. En rokonkurranse som gikk fra Tenerife til Antigua. Vi snakket med en av jentene på det lokale laget og hun fortalte at de hadde vært 4 ombord og rodd 2 av gangen. De rodde 2 timer, sov 1 time og et kvarter, spiste og gjorde seg klar til å overta igjen. Slik hadde de holdt på i 51 døgn. Tøffe greier.

All grunn til å være glad når du fremme etter å ha rodd i 51 døgn
Det kom inn en fransk tomanns båt dagen etter

Da var tiden kommet til at Christian, Per Christian og Hans Henrik måtte reise hjem. Nå har jeg en dag til bloggskriving og annet før Arild (svoger) og Sven kommer i morgen. Da seiler vi videre nordover.

Mannskap for hjemturen er derimot ganske så usikkert. Jeg håper jeg får seilt tilbake også, men det avhenger av at jeg får med meg mannskap jeg stoler på. Det er fremdeles tidlig, og hittil har alt ordnet seg etterhvert, så jeg satser på det går denne gangen også.