Estepona – vente på mannskap

Etter at familien var reist hjem var det nesten en uke til Jørn og Arild skulle komme.  Da var det bare å kaste seg over noen prosjekter som hadde ligget en stund og ventet. Det var tre stykker:

  1. En liten lekkasje i hydraulikkpumpen gjorde at jeg ikke kunne presse kjølen ned slik at den stod helt stille
  2. Watermakeren på denne 7 år gamle båten hadde aldri vært brukt, men det skulle den nå
  3. Leak instrumentet som passet på at det ikke var noen krypstrøm til gods hadde begynt å slå ut litt

De to første prosjektene løste jeg ved å leie en bil og kjøre de 300 milene t/r til La Rochelle.  Der overhalte de hydraulikkpumpen og der tok de ut og renset membranene til watermakeren.  Og jeg fikk sett de Andalusiske sletter på en biltur som tilsammen tok drøyt to døgn med en overnatting på det eneste tilbudet som eksisterte i den forstaden hvor verkstedet lå (se bilde). Ikke akkurat Hilton, men sov gjorde jeg. Så var det bare å skru det hele sammen igjen da jeg kom tilbake.

Problemet med Leak instrumentet var større, for denne båten mangler ikke på elektriske installasjoner.  Heldigvis er de veldig godt monterte, men jeg måtte innom Ohms lov og diverse publikasjoner, samt be om hjelp på et bårforum før jeg fant ut av det.  Det viste seg å være den elektriske ankervinsjen akter som var synderen.  Så nå er den koblet ut i påvente av tid til en overhaling.  Vi har ikke bruk for denne i dette farvannet uansett..

Denne båten er veldig godt bygd og meget lite brukt, men den har manglet en kjærlig hånd.  Nå blir den stadig i bedre skikk og det blir mindre og mindre som må følges opp og fikses.  Heldigvis.