Etter lavtrykket

Vi har vært underveis i 4,5 dag nå og har bakset med et lavtrykk det meste av tiden mens vi har seilt nordover. Det betyr at vi har hatt rundt 12 msek motvind over dekk det meste av tiden og på havet betyr det ganske livlige tilstander ombord. Men vi har seilt i bra fart og er nå ca 200 NM sydøst for Bahamas. Nå har vinden stilnet og vi seiler i øyeblikket i 6 knop med fulle seil i maks høyde i måneskinnet. Under slike forhold er det rolig ombord. Lite krenging og smul sjø. Tid til å reflektere på nattevakten og skrive blogginnlegg.

Det er merkbart kjøligere. Nå er det fulle seilklær på nattevakten. For meg er det første gang siden de første nattevaktene etter Las Palmas i november så jeg har til og med pakket ut en dyne. De andre er mer tilpasset kulda så de greier seg fremdeles med bare dynetrekk, men de kommer nok snart og trenger litt mer isolasjon de også. Fremdeles er det godt og varmt om dagen og nå med mindre vind vil det holde seg i flere dager fremover. Det er også ganske varmt i vannet, rundt 25 grader så det gjør også at luften blir varmere her ute.

Det er ingen annen trafikk å se. I løpet av disse dagene har vi sett 3 skip på AIS langt unna og 2-3 sjøfugler. Men slik er det ofte. Det blir vel mere liv når vi kommer nærmere Bahamas. Vi seiler lenger øst enn dem som skal dit og det er nok årsaken.

Da vinden stilnet i går ettermiddag ble det dusjing på akterdekket, noe som gjorde godt etter 4 døgn i samme klær. Kjørte generator så det ble varmtvann. I den motvinden vi har hatt har vindgeneratoren gjort en god jobb, så hittil har vi kjørt generatoren bare 2 timer til sammen. Med det strømforbruket som er ombord betyr det at den har produsert over 250 amph i døgnet, litt hjulpet av solcellene. Ikke verst.

Nå ser det veldig lovende ut fremover. Ut på dagen og et par dager fremover får vi svak syd/sydøst og jeg håper den blir sterk nok til at vi kan seile spinnaker. Etterhvert vil den vri mot vest/sydvest og vi kan legge om kursen mot Azorene. Sannsynligvis torsdag eller fredag. Det var teorien, så for vi se hvordan «praksisen» blir.