Gibraltar før Madeira

Så ble det enda en tur til Gibraltar. Denne gangen i en grøt av en tåke med. Det var flere grunner til å reise tilbake dit. Det er et eksotisk sted som også byr på en 450 høydemeters fjelltur.  Mange har et tvilsomt syn på Gibraltar fordi de kun har gått i de overfylte gågatene med alle Tax Free butikkene. Men Gibraltar har mye annet å by på og jo lenger du kommer fra grensen (sydover) jo bedre er byen. Feks er Quensway Quay området veldig bra, med lite turister og gode resturanter. Vi fikk ikke plass der denne gangen, men Marina Bay hvor vi ligger nå er også OK.  Gibraltar er også et fint utgangspunkt for seiling vestover og det er et rimelig og hensiktsmessig sted å fylle båten med varer.

Arild og Jørn hadde lyst til å se Gibraltar, men de hadde også lyst til å se Madeira.  Så nå ligger vi i Gibraltar i dag etter nok en fjelltur og seiler mot Madeira i morgen.  Vindretning og styrke ser bra ut så i teorien bør dette ta drøyt 4 døgn, men som andre seilere vet så er ikke teorien alltid lik virkeligheten, så vi får se.

Uansett blir det fint å komme ut på havet igjen og se solen gå opp og ned under seilet. Kjenne på den neste meditative følelsen det er å seile langt.

Sparker i gang vår nye Iridium telefon, men tror neppe det blir noen oppdateringer før vi er innenfor nettverket i Madeira om noen dager.