Gibraltar

Værmeldingen lovet samme vær som i går så vi bestemte oss for å gå  fra Barbate så snart det lysnet. Seiling i mørket ville vært høyrisiko i dette området med mye fiskeutstyr i sjøen og flere tunfisknett som ikke ligger presist der de står på kartet. Vi fikk en rolig motortur rundt neset og inn til Gibraltar.  36 NM på 5,5 timer er veldig bra i dette området.

Vi hadde dagen før booket to dager i Queensway Quay Marina som er den sydligste av de tre på britisk side.  Glemte å skifte ut det spanske gjesteflagget før vi gikk inn og det ble bemerket av en nabobåt i havnen, men han mildnet straks da vi dro opp korrekt flagg fra samlingen vår så han forstod at vi var forberedt. Her ligger vi midt i en resort med mange gode restauranter og det er både praktisk og deilig, men som havneguiden sier ikke nødvendigvis sjarmerende. 

I dag var vi turister og tok en trimmetur ved å gå opp fjellet og så på de mange historiske stedene og den flotte utsikten.  Seiltur gir tynne ben og dårlig pust så dette trengte vi.  Det er morsomt å være turist på et sted med så mye historie som Gibraltar.

Her lå vi rolig

En 100 tonns kanon som det tok 3 timer og innstille og dermed aldri ble brukt i kamp

Stolt mamma viser frem babyen sin