Guadeloupe

Vi hadde en ny rask og frisk seilas opp til Guadeloupe. For å sjekke inn i landet måtte vi dra innom Basse Terre og en liten trang marina på sydvest siden. Da vi kom inn der oppdaget vi at det kun var på bensinstasjonbrygga vi kunne ligge, men det var ikke særlig populært så vi snek oss ut igjen og la oss på anker på utsiden.

Basse Terre

Etter å ha sjekket inn i landet og sjekket ut igjen seilte vi videre rett til Pigeon Island. Dette er et kjent dykkeområde med undervanns nasjonalpark anlagt av Cousteau. Men dessverre var det slutt på skipperens dykking for mange år siden etter en pneumatorax så det ble bare en stille kveld og natt i bukten. Dette er ganske langt nordvest på øya og planen var å seile opp til revene som ligger i den enormt store bukten som former nordsiden av hele øya.

Vi dro derfor videre tidlig neste morgen og putret i motvind på utsiden av revene opp til området som kalles Ilet A Fajou. Dette er en mangroveøy på innsiden av det store revet. Vi gikk inn fra vest over et område som var hvitt på Navionics kartet fordi det ikke var undersøkt. Men med kjølen oppe og en mann i baugen snek vi oss innover til det kun var 1,5 meter dyp og ankret der. Her lå vi ikke bare fint, men også helt alene.

På sjøen er det ofte stille, men det er sjelden man ligger et sted hvor det er fullkommen stillhet. Det var det i store deler av tiden vi lå der. Bortsett fra når flyene startet på flyplassen ikke så langt unna. Vi ble liggende her en ekstra dag og badet og koste oss.

Her lå vi ute av vinden og ute av bølgene. På utsiden av revet brøt bølgene hele tiden, men det var for langt borte til vi hørte det.
Det var ingen stier på øya.

Det gikk endel regnvær over bukten, stort sett tidlig om morgenen, men det dukket av og til opp ett også på dagtid.

Karibisk regnvær (squall)
Solnedgang over Guadeloupe