Inn i kanalene

Så ble det kanaltur. Vi hadde egentlig tenkt en to dagers reise med 41 broåpninger, men etterhvert fant vi ut at det var nok med halvparten. Vi hadde medvind hele tiden og oppholdsvær helt til vi fikk et voldsomt regnvær med kuling helt på slutten. Da var vi nesten kommet til Lauwersoog som var bestemmelsesstedet.

Siden vi hadde ganske kraftig medvind måtte vi litt hastig gjennom broene og da vi plutselig kom til en som sendte ned en kurv i en fiskestang og forlangte 3,50 måtte jeg bare si beklager så mye. Ingen tid til betaling. Til gjengjeld fikk vi en stor mengde hollandske gloser som vi ikke forstod, men ikke var i tvil om hva dreide seg om. Etter dette var vi bedre forberedt og fikk gjort opp for oss i de videre broene. Men de aller fleste var gratis og bare slapp oss gjennom.

Dette var en morsom avveksling fra bølger og seiling. Kanalen var bred og fin. Vi fant en form hvor Arild var radiooperatør og snakket med broene, Jørn fant ut hvilken vei vi skulle i virvaret av kanaler og veikryss, mens jeg kjørte båt. Etterhvert hengte vi oss på et par andre seilbåter som skulle samme vei.

På slutten kom vi over et område hvor det neppe var mer en 1,5m vann. Greit for Fryd, men de fleste andre ville fått problemer. Så kom vi gjennom siste sluse rett før de stengte og kunne legge til i gjestehavnen på utsiden.

Vi trosset drittværet og forsøkte oss på restauranten på brygga, men den var stengt så da slo Arild til med torskemiddag. Sannsynligvis et mye bedre måltid enn vi ville fått på restauranten. Fint å ha godt med proviant ombord.