Madeira

Det ble ca 600 NM på knappe 4 døgn.  Med tanke på at vi i begynnelsen hamret oss ut mot strømmen i Gibraltarstredet og hadde lite vind, seilte vi største delen med en snittfart på nærmere 7 knop og det bare på Genoa.  Vi fikk tidlig en skade i storseilet og måtte ta ned dette, men da fant vi ut at den gikk like fort uten.  I en periode gjorde vi over 7 knop på bare kutterseilet, men etterhvert stabiliserte vinden seg på mellom 10-14 Msek i en rom slør litt aktenom tvers og Genoaen var passe.

Det var til tider stor sjø fra siden og skrått bakfra og vi fant også ut at båten krenget mindre og beveget seg roligere med kjølen oppe.  Det er ganske logisk for når en seilbåt blir presset sidelengs vil kjølen holde igjen og skape krenging.  Uten kjøl lar den seg bevege litt sidelengs i stedet.  Så alt i alt ble dette en strålende overfart og en god test på hvordan båten virker under en del sjø og vind.  Det lover godt for videre seilas.

Nå ligger vi i Quinta do Lorde, en liten ganske ny havn helt øst på Madeira.  Vi stoppet først i en bukt hvor vi  badet og spiste før vi stakk inn.

Madeira er et spesielt sted og det virker som om det er fotturistene som rår.  I bukten vi lå først kunne vi se rene folkevandringen opp langs fjellsidene.  Gir litt følelsen av Besseggen. Her blir vi noen dager før vi stikker sydover mot Las Palmas

.

Noen som ser fotturistene på toppen?