Mystique (igjen)

Vi bestemte oss for å seile tilbake til Mystique for å utforske øya litt mer. Det er ikke så lett som det høres ut til for dette er øya som setter privatlivet først og turistene sist. Men etter å ha gått alle veiene fra havnen inntil vi traff på skilt med «private property» «no entry» o.l. fant vi tilslutt veien inn i labyrinten og da åpnet det seg et indre som var fantastisk vakkert.

Det legges ned store summer i å konservere naturen på øya og det er en flora her som vel neppe noen annen øy i området har maken til. Feks det treet som er forsidebildet er noe jeg aldri har sett maken til. Det heter elefanttre og navnet er helt presist for barken ser ut som elefanthud og det har «hudfolder» der greinene går inn i stammen. Det hadde også «bær» på størrelse med kokosnøtter som hang i lange tråder. Helt fantastisk.

«Elefantbær»
Nydelig plass med flotte bøyer
Alltid et skilt…..
Selv trær kan være farlige. Har lest om dem. Dette er ingen overdrivelse.
Basils, det lokale vannhullet, men med bra mat. Her ser alt gammelt og skjevt ut, men ikke noe er sannsynligvis mer enn et par år gammelt. Ganske fascinerende.
Høyonn på Mystique.
«Gate 4 closed»
Den lokale kinoen har grei beliggenhet.
På vei til bryllupsfeiring på Cotton House. En av verdens mest fasjonable hoteller.
De fleste andre steder ville store gressletter klippet slik betydd en golfbane, men her gjør de det bare for utseendets skyld. Bak trærne ligger Cotton House.
Hotellets strand. Baren er utenfor bildet til venstre.
Masse skilpadder på lands og til vanns. De på land var lettere å ta bilde av.