Nanny Cay – Tortola

Så var det over til BVI. Vi fikk ikke lov til å gå inn til Nanny Cay før vi var sjekket inn i UK og da måtte vi først til Road Town som er hovedstaden. La oss «på reden» i plaskesjø mens jeg tok jolla inn til de respektive kontorer. Der var det skjemaer i 6 ekspemplarer og mye ståk som vanlig, men etter en times tid var det gjort. Det ble en skikkelig plasketur tilbake til båten i jolla i motvind, men ingen problemer. Derfra gikk vi rundt odden og inn til Nanny Cay.

Det var særlig gass jeg var ute etter. Våre 4 Campingaz flasker har tjent oss godt hele veien og vi har byttet og fyllt på veien uten problem, men på Jomfruøyene var det stopp. Vi har ikke funnet noen som kunne ordne dette helt til jeg snakket med Thomas på telefon. Han sa de Ikke hadde butan, men at han kunne fylle dem med propan og det virket uten problem. Jeg hadde fått samme råd på Facebook så jeg var optimistisk. Jeg var allikevel spent da han tok med seg flaskene og forsvant, men da de kom tilbake og jeg koblet dem til virket de akkurat som han sa så nå har vi plenty gass til hjemturen. Når vi kommer hjem blir det uansett norske komposittflasker, men dette sparte meg for å bygge om til amerikansk system bare for turen over.

Nanny Cay var en flott marina og vi fikk plass på innsiden fordi jeg også skulle en tur i mastetoppen. Instrumentet for vindstyrke hadde gitt opp og jeg hadde med repsett fra Norge til føleren i mastetoppen. Å ligge lunt til kai når dette ble gjort var behagelig i forhold til en ankringsplass så det hele gikk fint så nå er alt i orden. Det var også en koselig strandrestaurant der som ble middagen den dagen.

Det var første gang på mange uker vi lå til kai. Veldig kjekt med vann på brygga og alt innen rekkevidde.