Nonsuch Bay – Antigua

Arild og Sven kom som planlagt og genoaen var ferdig reparert så vi flyttet oss ut igjen i bukten ytterst i English Harbour. Der fant de ut det samme som forrige gjeng at dette var jo et strålende sted så da ble vi liggende der enda en natt. I mellomtiden hadde vi funnet ut at det var bedre å utforske Antigua og kanskje hoppe over St Nevis og eller St Kitts siden Antigua er en av de flotteste øyene i hele Karibien. Det er jo også spørsmålet om hvor rolig skal vi ta det kontra seile langt og mye. Ser ut til at dette blir rolig slik at vi kan nyte ankerplassene, badevannet og ta livet ganske med ro.

Dagen etter putret vi derfor østover til Nonsuch Bay. Navnet kommer visstnok fra den første seilskuten som seilte inn het Nonsuch. Hadde ikke følt meg trygg i en båt med det navnet. Innseilingen må ha vært ganske spennende før GPSen var oppfunnet, men nå er det helt greit. Kartet stemmer ikke helt med terrenget, men nært nok.

Først snek vi oss helt innerst til Clover Leaf Bay og hadde en stille kveld der på 2,5 m dyp, men det ble litt for sumpete så nå har vi flyttet oss ut på revet og ligger rett ved Green Island. Nydelig vær, men det ruller noen regnskurer forbi innimellom. De varer sjelden mer enn 5-10 min og etter ytterlige 20 min er vi tørre igjen så det er ikke noe å bry seg om. Surrealistisk og høre at det etter masse snø i Oslo nå er 5 varmegrader og sprutregn.

Et 5 min regnvær, men det ser ut til å bomme på oss