Østover

Rett etter forrige innlegg forsvant vinden. På en måte var det deilig at det ble rolig ombord, men det er langt igjen og vi må passe på at vi har nok diesel.

I øyeblikket er det torsdag formiddag og vi går for motor med lavt turtall med seil oppe så vi gjør omtrent 5,5 knop. I natt seilte vi veldig sakte uten motor så det siste døgnet gjorde vi ikke mer en 100 NM. Men det sparte oss for endel diesel.  Fremover ser det vekslende ut, men vi kommer til å forsøke å holde oss over 5 knop så vi har vel omtrent 11 dager igjen til Flores som er den vestligste av øyene på Azorene. Stemningen blant mannskapet er at vi bare bunkrer på Flores og reiser videre til England raskest mulig så denne øya er minst omvei. Fra Flores til den kjente havnen Horta er det 130 NM sydøst og vi skal nordøst så det får bli en annen gang (kanskje).

Det er mye skipstrafikk her så AISen er som vanlig et flott hjelpemiddel. Alt ombord virker bortsett fra vindinstrumentene som nå har fullstendig gitt opp. Vi har feilsøkt det vi kan, men enten er det ledningen til mastetoppen, selve vindinstrumentet eller føleren i mastetoppen, og ikke noe av dette får vi gjort noe med. Tar en tur opp til topps når vi ankommer Flores.

Stemningen ombord er god. All tegn til sjøsyke er nå borte og det leses bøker og slappes av. Vi har vært gjennom først vaffelrunde og Fryds hjemmebakeri produserer ferske brød på bestilling. Vi spiser godt og sover godt. Det er betraktelig kjøligere nå så støvler og seilklær er i bruk på nattevaktene. Været er stort sett klart og fint med mye stjerner om natten.

Det er masse Portugisiske Krigsskip som flyter forbi. Skumle saker som ser ut som en klar flytende plastflaske over vann, men som brenner deg så du kan bli helt paralysert. Uansett holder vi oss til dusjen. For første gang på turen fisker vi, men det har blitt dårlig med utbytte. Det er Lars som er fiskeriminister.  I dag fikk vi besøk av en stor stim med delfiner for første gang på lang tid.

Vi må snart kjøre i gang watermakeren. Da vi reiste tok vi med nok flaskevann til minst den tiden det tar å tømme den ene vanntanken som er fylt med bryggevann og det har vi snart gjort nå.  Så da fyller vi den med watermakervann som vi tapper på flasker, mens vi bruker den andre tanken til oppvask og kaffe.