Over kanalen til Zeebrugge

I dette området er det tidevannet som styrer tiden så da vi skulle seile de ca 85 NM fra Dover til Zeebrugge ble det avgang 8.30 som var behagelig sent for oss. Siden tidevannet snur hver 6 time og vi skal gå ca 12 timer må vi bestemme oss for hvor og når vi skal ha mot- og medstrøm.

Vi planla det slik at vi fikk mot/sidestrøm de første 4 timene over kanalen. Dette er en av verdens mest trafikkerte områder og separasjonssonene skal krysses mest mulig vinkelrett. I tillegg går det en masse ferger på kryss og tvers. Her er AIS helt fantastisk. Med den kan vi se hvor fort hver båt går og den gir automatisk tid og avstand til når vi kommer nærmest. I tillegg har de andre samme informasjon om oss. På den måten forløper alt i fred og fordragelighet uten noen form for stress. Fantastisk.

Etter å ha krysset kanalen snudde strømmen akkurat som bestilt og vi feide oppover i mellom 8-9 knop. Så rett før 21.00 stod vi inn innløpet til Zeebrugge som er en helt enorm kommersiell havn. Innerst langt innenfor de forskjellige moloene fant vi en langsmal, men stor lystbåthavn og innerst i den stod det en hyggelig Belgier og ventet på oss. Han vár veldig hyggelig, men også voldsomt pratesyk, så da vi gjorde den feilen og gi ham en øl var det ikke før vi selv gikk fra båten for å finne en pub at han motvillig tuslet i land han også.

Det var to porter mellom marinaen og byen og da vi skulle tilbake etter en hyggelig tur på puben virket ikke koden til den ytre porten. Da måtte skipperen ta ansvar og klatre over gjerdet. Heldigvis virket koden på den indre porten for den hadde vært verre å komme over.

Så det vi fikk se av byen Zeebrugge var 100 meter brygge og en pub.

Dagen etter, som er i dag, la vi igjen ut ved 6 tiden og stevner nå videre nordover. Vi hadde glemt at vi hadde stilt klokkene til norsk tid, men da den ringte i dag morges kjente vi godt at det var blitt en time tidligere. Igjen skinner solen, vi har litt vestavind så vi har seilene oppe, men går for motor. Så for vi se om vi gidder å dra helt til Ijmuiden, nye 85 NM. Fordelen med det er at vi kan ta det roligere fra i morgen.

Vi hadde selskap av en u-båt