Sjøsetting og avreise

Fløy ned igjen og sjøsatte båten siste uken i mai.  Brukte en ukes tid på de siste tilpasningene og vedlikeholdet.  Til slutt var det bare watermakeren som ikke var klar, men den trengs ikke før senere uansett.  Mannskapet Arild, Steinar og Kalle kom 4 juni og vi la ut dagen etter.  Brukte drøyt to døgn på de første 350 NM til NW kysten av Spania. Fin overfart bortsett fra da storseilet plutselig falt ned, heldigvis mens det var lyst.  Fikk tredd det gjennom ved hjelp av bomløfteren og seilte videre. Hvem som hadde knytt den knuten snakket vi ikke så mye om…

La oss i en bukt nord for La Corona.  Rett ved siden av et industrianlegg, men det var stille og fint skjermet.

Dagen etter tok vi det rolig og seilte ned til Camarinos.  Nydelige bukter med fine ankringsmuligheter.  Deretter ned til Baiona i nærheten av Vigo. Mye motvind og et skikkelig plaskregn førte til at vi måtte fyre opp ovnene for å varme oss.  14 grader i sjøen og 16 i luften er definitivt annerledes enn de 30 gradene som var i Oslo. Her gikk vi på land for første gang og hadde en strålende kveld på en sjømatrestaurant.

Derfra seilte vi videre ned til Leixois rett nord for Porto og fikk plass i en sliten, men hyggelig gjestehavn.  Igjen snuste vi opp en strålende restaurant av den typen som gjemmer seg bak en nøytral dør og er vanskelig å finne. De er ofte best.  Dagen etter fikk vi tredd i fallet og masten kom tilbake til gammelt system.  GPS loggen stod nå på 560NM noe som de innvidde hevder er omtrent Oslo – Kristiansund så det går unna på 5 dager.

Mens dette skrives har vi lagt ut fra Leixois med kurs mor Lisboa.  En distanse på 160NM.  Der skal Steinar fly hjem på onsdag, men vi har god tid.  Endelig shortsvær med deilig seilas i romt slør. Den nye Glomex  antennen fungerer som planlagt og gir god dekning ut fra land.  Etter Lisboa tar vi det roligere.  Skal ikke være i Faro før rundt helgen.