Spinnakerseiling i passaten

I går kunne vi definitivt slå fast at vi har nådd passaten. Denne stabile vinden som blåser fra nordøst her nord for ekvator.

I øyeblikket er den ikke så sterk så det passet godt med spinnaker, og den seilte vi med så lenge det var lyst. Veldig fristende å la den stå gjennom natten for vi visste at storseil og genoa ville bli litt lite, men vi tok den ned. En squall i mørket med spinnaker oppe kan være skummelt. Disse bitte små hissige lavtrykkene som kommer feiende med vinden ser vi på radaren, men da skal spinnakeren ned i mørket og det vil vi ikke risikere. Så natten ble som forventet. Stille og rolig med sakte seilas under en fantastisk stjernehimmel.

Så lenge vi fremdeles har ferskmat om bord, blir middagene laget av det som har kortest holdbarhet. Det blir derfor en del eksotiske gryteretter som ingen har hørt om før, men de smaker godt og det er viktigst. I går forsvant de siste gulrøttene over bord. De har bodd i et nett under targabøylen og de som var igjen så ut som inntørkede fuglelik. Vi trodde et øyeblikk at det hadde forvillet seg noen fugler inn i nettet og blitt fanget, men det var bare de  forkrøplede gulrøttene. Det er fremdeles noen brukbare tomater og paprika igjen, men i dag er nok den siste dagen også for dem. Da er det bare løk og poteter igjen. Kjøttet holder seg godt og vi har til flere middager, så vi holder boksåpneren unna en stund til.

I morgen er vi halvveis og da blir det gulrotkake til lunsj.