St. Marteen og videre til BVI

St. Marteen/Martin er en av de øyene som fikk mest juling av Irma i 2017 og det bærer den fremdeles preg av. Spesielt på fransk side, men også her på Nederlansk hvor vi lå. Historien vil ha det til at da nederlenderne og franskmennene begynte diskusjonen om hvem som skulle ha øya ble de enige om at en deling var det mest siviliserte. Det ble da avtalt at en franskmann utstyrt med en flaske vin skulle starte fra nord og en nederlender utstyrt med en flaske gin (genever?) skulle starte fra sør og der de møttes skulle de dele. Årsaken til at franskmennene fikk mest var visst mer relatert til forskjellene i drikkevarer enn noe annet.

Uansett, øya er fremdeles delt og mens den franske er veldig fransk er den nederlandske mest engelsk eller amerikansk. Som nevnt fikk vi skvist båten inn på marinaen til Island Water World som er en diger båtutstyrsbutikk og det var jo praktisk.

Kort vei til butikken

Ellers var det mye vrak og byggevirksomhet.

Fuglen på bildet øverst var en kul liten fyr som åpenbart elsket å huske på fortøyningstauene om kvelden når det var stille på brygga. Særlig tauet på båten rett over syntes den hadde masse fin bevegelse så den satt der å husket opp og ned og så veldig fornøyd ut.

Det ble en del dager i Simpson Bay. Vi reiste inn på fredag kveld. På søndag reiste Sven og Arild hjem og to timer etterpå kom Erling og Øyvind. Kjekt med to leger ombord. Så på tirsdag kom Ketil og da hadde brakkesyken krøpet inn så vi kom oss ut ved siste broåpning og la oss i en bukt Cupcoy Bay nordvest på øya. På vei ut lå det noen kjekke båter. Seilbåten på dekket til denne anslo vi til ca 50 fot.

Lekene mine er større enn dine så!


Ketil hadde med seg en del utstyr bland annet en ny joystick til baugpropellen som da kan avløse min hjemmelagde som har fungert strålende de siste ukene.

Ja, det er (nesten) en “joystick”

Dagen etter startet vi før det lysnet og seilte de rundt 80 NM over til British Virgin Gorda og la oss i Spanish Town. Med kjølen oppe snek vi oss inn på en grunne og kom oss ganske bra i ly av vinden som dro voldsomt i bukten. Her kunne vi sjekke inn, noe de er ganske nøye på her borte. I tillegg fikk vi tak i SIM kort slik at jeg blant annet kan oppdatere bloggen.