Tavira og Punta Umbria

Siden vi ikke hadde lyst på sumpene ved Faro bestemte vi oss for Tavira.  Været var nydelig og vi la oss i første mulige ankringsplass etter innløpet.  Her var det ca 2 meter dypt, 1 knop strøm og en masse bøyer så vi la ut anker både for og akter.  Fikk en nydelig kveld med mye bading, men siden vi ikke har jolle hang vi ut et sikringstau i tilfelle noen ble fristet til å svømme litt for langt.

Dagen etter blåste det en del pålandsvind og seile ut kanalen var derfor en humpete opplevelse for det var kun 4 meter dypgående der og høy sjø som brøt innover.  Da er det greit med båt som stikker 1,05…..

Seilte så videre ca. 35 NM til Punta Umbria. Igjen en grunn havn med mye strøm.  Vi havnet i den andre marinaen og her ligger vi nå omtrent alene.  Se bildet over. Så enten har vi oppdaget en perle som ingen vet om eller så er det en bedre havn i nærheten som alle andre vet om.  Uansett vi ligger fint og stille så nå skal vi bade før vi tar en titt på byen.  Fremdeles nydelig vær som bare blir varmere og varmere.

Stille kveld i Tavira

Punta Umbria er en aktiv fiskehavn
God plass i Punta Umbria