Ut på siste langstrekk

Så er vi på havet igjen. Vi har bestilt havneplass i Lymington og det er en seilas på ca 1350 NM som vi håper å unnagjøre på ca 9 døgn.

Det startet stille og rolig med en fin slør som etterhvert ble så «fin» at vi måtte starte motoren og bruke den gjennom første natten. Så kom vinden og den økte jevnt gjennom dagen.  Etterhvert så mye at vi endte opp med 3 rev i storseilet og en flik på kutterseilet.

Vi har nå 25-30 knops vind på skrå bakfra med relativt stor sjø i tillegg kommer det noen vindbyger fra tid til annen som er en del sterkere. Uansett er det bra vi har vinden fra riktig retning og det ser ut til at sønnavinden skal fortsette noen dager til. Det er vanskelig å forutsi været nå fordi det er en del små lavtrykk som svirrer rundt oss og et stormsenter som går omtrent parallelt nordvest, men så lenge de holder seg på nordsiden får vi riktig vindretning.

Nå er det natt og vi går nord for rumbline og sjanser på at vinden dreier mot vest når vinden løyer en gang på søndag. Da er det bare på sikte på den engelske kanalen og håpe på riktig vind.

Ellers tar det alltid litt tid før alt og alle kommer inn i rutinene igjen. Alle ville beholde samme vakter som før, men vi har stilt klokka til britisk sommertid noe som er ca 2 timer «feil» i forhold til lengdegraden vi er på. Det betyr betydelig lysere kvelder enn før, men også for meg som har 00-03 vakten, vanskeligheter med å sove før vakt. Regner med at dette går seg til etterhvert. Med 4 mann ombord og tre timers vakter er det masse tid til å sove.