White Bay og en del mer

Fra Norman Island gikk vi opp rundt Tortola og la oss i White Bay på øya Jost Van Dyke. Dette er en nydelig bukt med vakker strand (enda en). I tillegg var det endel barer og masse amerikanere på dagstur. Der ble vi sittende og drikke varianter av rom til skyggene ble lange.

Laaange skygger

Dagen etter gikk vi ned til byen og fikk sjekket ut av BVI. Her var det veldig mye som var rasert blant annet kirken og det lå mange båtvrak rundt omkring.

Men utsjekking gikk fint så da seilte vi over til amerikansk side og ankret i Cruz Bay igjen. Her ble det innsjekk og handling før vi gikk videre til Hawksnest Bay på nordsiden av St. John. Her var det så nydelig at vi ble en ekstra dag hvor vi snorklet og gikk tur på stranden.

Hawksnest Bay
Vakre fargenyanser

Deretter seilte vi det vi bare kaller «pizza bay» eller St. james Bay som den egentlig heter. Her ble det en ny runde fra pizzabåten som ligger der i det som var siste kveld med Monica, Tor og Anne.

Dagen etter ble det et siste morgenbad før vi gikk inn til Charlotte Amalie og ankret i nærheten av cruisebåtene som alltid ligger der. Pene er de ikke, men i dag lå det en NCL båt der som spydde ut svovel fra generatoren. Forbannet griseri som jeg håper de blir tvunget til å slutte med. Var nesten ikke til å puste der vi lå i bukten. Men mannskapet kom vel avgårde og cruisebåten seilte videre så nå har jeg 2 dager alene før atlanterhavsmannskapet kommer ombord.

Dette er også slutten på enda et kapittel av denne reisen. Fra 13/12 til nå har jeg seilt med venner og kjente i Karibien bortsett fra de ukene i mars jeg var i Norge. Jeg har flyttet meg langsomt oppover i det som har vært en helt fantastisk tid. Nå går turen over i enda en ny fase som vil by på nye utfordringer. I løpet av de neste 4-5 ukene skal vi seile ca 3500 nautiske mil til Azorene og opp til UK. Det blir spennende.